Friday, November 20, 2009

Φόβος Και Παράνοια Στην Πάτρα Part 3 - Το Πατζούρι Αντεπιτίθεται

Τι στην ευχή;

Το κατάφερα κι αυτό.

Κατέστρεψα τον μηχανισμό που σηκώνει το πατζούρι της μπαλκονόπορτας στο δωμάτιό μου.

Βλέπετε ο ξάδερφος του ιδιοκτήτη έχει επιχείρηση που εμπορεύεται ηλεκτρικα πατζούρια που ανοιγοκλείνουν με τηλεχείρισμό και είχε εγκαταστήσει ενα τέτοιο στην μπαλκονόπορτα του δωματίου μου.

Φυσικά ηταν ο καταλυτικός παράγοντας στην επιλογή του διαμερίσματος - τι πιο cool απο το να ειναι μια θυληκή ύπαρξη ξαπλωμένη στο κρεβάτι, να σου γνέφει πρόστυχα κι εσυ καθώς αρχίζεις να ξεντύνεσαι να πατάς ενα κουμπάκι σ' ενα τηλεχειριστήριο και το πατζούρι να αρχίζει να κλείνει?

Τηλεχειριστήριο και πατζούρι έχουμε (ή μάλλον είχαμε), η θυληκή ύπαρξη που να γνέφει πρόστυχα μας λείπει. Can't have it all, I guess...

Είχα μόλις απλώσει κάτι ρούχα στην απλώστρα στο μπαλκόνι και πάτησα το κουμπί για να κατέβει το πατζούρι. Καθώς κατέβαινε μου ήρθε η φαεινή ιδέα να πεταχτώ στα γρήγορα στην κουζίνα και να επιτεθώ στα απομεινάρια του μεσημεριανού delivery.

Κατα διαβολική σύμπτωση το πατζούρι καθώς κατέβαινε συνάντησε στο διάβα του την απλώστρα με αποτέλεσμα να κολλήσει.

Αποτέλεσμα; Φρικιαστικοί ήχοι γραναζιών που σπάνε, το πατζούρι να τραντάζεται και να συντονίζει, κι μια απίστευτη χύμα που έφαγα καθώς έτρεχα να προλάβω την καταστροφή. Μάταια, δυστυχώς.

Τώρα φυσικά το πατζούρι έχει κλείσει και δεν ξανανοίγει. Απλά το μοτέρ γυρνάει ατέρμονα παράγοντας τρομαχτικούς ήχους (μου θύμισε την σκηνή στο πρώτο Terminator που ο Τ800 πιάνεται στην πρέσσα στο τέλος)

Well, no more sun in my room I guess! Μαλλον τώρα θα ολοκληρωθεί το geek στερεότυπο το οποίο άθελά μου καλλιεργώ τόσα χρόνια - χάθηκε και η τελευταία επαφή με τον έξω κόσμο.

Τώρα που το καλοσκέφτομαι ειναι απορίας άξιο το πως άντεξε τόσα χρόνια. Ειδικά το πως επιβίωσε εκείνη την περίοδο που βάζαμε στοιχήματα με έναν φίλο για το ποιά ειναι η μέγιστη εμβέλεια του τηλεχειριστιρίου (απάντηση: η άκρη του οικοδομικού τετραγώνου).

Σκέφτομαι να εγκαταστήσω μια webcam στο μπαλκόνι και να περάσω καλώδιο που να φτάνει στο PC για να μπορώ να βλέπω τι γίνεται στο δρόμο και, το πιο βασικό, αν ειναι μέρα ή νύχτα! Τρογλοδίτης style!!!

To μόνο καλό της υπόθεσης ειναι οτι δεν θα χρειάζεται πλέον να κλείνω το πατζούρι οταν κάνω 6ωρο μαραθώνιο προβολής του Star Wars Original Trilogy boxset ντυμένος Obi Wan Kenobi - μια φορά ξεχάστηκα και ο καταραμένος γείτονας απο απέναντι ανέβασε φωτογραφίες στο Flickr!

Καταραμένε γείτοναααα....

No comments:

Post a Comment