Friday, December 17, 2010

#4. Liars - Sisterworld



Μου κάνει εντύπωση το οτι δεν έχω δει αυτόν τον δίσκο σε καμία απ' τις λίστες της blogovision μέχρι στιγμής. Ή εγώ είμαι περίεργος ή κατι έχει πάει πραγματικά στραβά με τον κόσμο (no shit, Sherlock...). Τέλος πάντων. Οι Liars λοιπόν φέτος επέστρεψαν μετά απο τρία χρόνια απουσίας για έναν ακόμα γύρο σκληρού, πρόστυχου, απροστάτευτου σέξ με το κεφάλι μου. Τα τελευταία χρόνια το Drum's Not Dead του 2006 και το self-titled του 2007 αποτελούν αναπόσπαστα κομμάτια του οδηγικού μου soundtrack. Μερικές φορές νιώθω πως η μπάντα γράφει μουσική ειδικά μελετημένη για (κυρίως παράνομη) νυχτερινή οδήγηση. Αν δεν το έχετε δοκιμάσει χάνετε (βέβαια, απ' την άλλη γλιτώνετε πρόστιμα, δικαστήρια, αφαίρεση διπλώματος για μήνες και άλλα ωραια). To Sisterworld πηγαίνει αυτό το concept αρκετά βήματα παραπέρα: ακούγοντάς το στο αυτοκίνητο μπορείς τρομακτικά εύκολα να ταυτιστείς με κάποιον σαν τον Richard 'The Nightstalker' Ramirez, αποζητώντας κι εσύ οπως αυτός το 'no barrier fun' thrill του να διασχίζεις με σβησμένα φώτα μια suburban γειτονιά στις 4 το πρωί ψάχνοντας τον επόμενο σου 'στόχο' πίσω απο το τιμόνι ενός ταλαιπωρημένου Ford Bronco με τον πράσινο φώτισμό του ταμπλό να δημιουργεί απόκοσμες σκιές στην καμπίνα και στο πρόσωπό σου... Τι να πώ, μάλλον έχω πρόβλημα - πάντα με γοήτευαν οι serial killers, ίσως με τον ίδιο διεστραμμένο τρόπο που με γοητεύει η φαινομενικά απρόσιτη, dissonant μουσική των Liars.

P.S. Χαίρομαι που τελικά ο δίσκος εμφανίστηκε μέσα στο τοπ 5 σε ορισμένες λίστες.

5.   Spoon - Transference
6.   Salem - King Night
7.   Gonjasufi - A Sufi And A Killer
8.   The Dillinger Escape Plan - Option Paralysis
9.   Frightened Rabbit - The Winter Of Mixed Drinks
10. We Are Hex - Hail The Goer
11. Kanye West - My Beautiful Dark Twisted Fantasy
12. Caribou - Swim
13. Sufjan Stevens - The Age of Adz
14. Portugal. The Man - American Ghetto
15. Gil Scott-Heron - I'm New Here
16. Grinderman - Grinderman 2
17. Owen Pallett - Heartland
18. Forest Swords - Dagger Paths
19. Titus Andronicus - The Monitor
20. Swans - My Father Will Guide Me Up A Rope To The Sky

4 comments:

  1. Γεια σου φίλε Soul auctioneer,
    κάνεις λάθος. Είναι και στη δική μου λίστα και σε άλλες 4, νομίζω. Η αλήθεια είναι βέβαια πως το περίμενα για πιο ψηλά.

    Πολύ όμορφη και η δική σου λίστα.

    ReplyDelete
  2. Εχεις δικιο να παραπονιεσε για την απουσια του αλμπουμ απο λιστες. προσωπικα, ενα απο τα καλυτερα αλμπουμ της χρονιας, απλα δεν μπορεις να το ακουσεις πολλες φορες, ειναι επικινδυνο, οποτε μπαινουν αλλα αλμπουμ μεσα στις λιστες που ακουγονται πιο ευχαριστα. το λαιβ τους στο πιτσφορκ μεσα σε φυλακη το ειδες; απιστευτο! το Scissors για μενα το καλυτερο κομματι τις χρονιας.

    ReplyDelete
  3. @moody: Οταν έγραφα το κείμενο δεν ειχα τσεκάρει τα τελευταία πόστ της blogovision (μαλακία μου)... Έβαλα ενα υστερόγραφο στο κείμενο. ;) Όντως θα περίμενα αυτόν τον δίσκο στις περισσότερες λίστες...

    @Amnesiac: Ναι το είδα το λάιβ.. Απίστευτο. Serial killer soundtrack κανονικά!!

    ReplyDelete
  4. Πολύ χάρηκα που το είδα τόσο ψηλά, αξίζει κ με το παραπάνω το sisterwold plus το remix cd της deluxe edition είναι σχεδον ισάξιο του αλμπουμ. Μεγιστοι Liars :-))

    ReplyDelete