Friday, March 4, 2011

Something came in the mail yesterday...

Ένα ύποπτο πακέτο έφτασε στο κατώφλι μου πρόσφατα.

Είχε μέγεθος βιβλίου και ήταν τυλιγμένο με το κλασσικό καφέ χαρτί, ξέρετε, τύπου fish and chips, που νόμιζα οτι είχε σταματήσει να χρησιμοποιείται εδώ και δεκαετίες. Το πρώτο πράγμα που παρατήρησα ήταν πως στο πακέτο δεν αναγραφόταν ούτε διεύθυνση, ούτε αποστολέας, ούτε τίποτα. Ύποπτο. Στην κάτω πλευρά του υπήρχε μια λέξη, γραμμένη μάλλον βιαστικά με μαύρο μαρκαδορο:

VENT

Ο τύπος που το 'χε τυλίξει είχε κάνει αρκετά καλή δουλειά, σχεδόν ψυχαναγκαστική. Τι σχεδόν δηλαδή... Κάθε τσάκισμα ήταν κυριολεκτικά τέλειο, κάθε γωνία κοφτερή σαν λεπίδα, το χάζευα το γαμήδι κανα δεκάλεπτο πριν το ανοίξω, νιώθωντας τις εμμονές μέσα μου να έρχονται ξανά στην επιφάνεια. Πρέπει να το κοιτάξω αυτό.

Το κερασάκι στην τούρτα: Αντί για σελοτέηπ ή κάτι παρόμοιο ο τύπος που το τύλιξε είχε χρησιμοποιήσει χοντρό σπάγκο.

'Καλή φάση', σκέφτηκα...

Ξετυλίγοντας προσεκτικά το περίβλημα, αντίκρυσα ενα απλό μάυρο κουτι. Το ακούμπησα στο γραφείο μου, άναψα ενα τσιγάρο και τραβώντας την πρώτη τζούρα, το άνοιξα. Μέσα υπήρχε μόνο η παρακάτω φωτογραφία:


Ποιά να είναι αυτή η κοπέλα; Την ξέρω; Με ξέρει μήπως; Ρε λές να 'ναι καμιά πρώην; Έχω κι ένα γάμησε τα παρελθόν σ' αυτό το θέμα... και η μνήμη μου συχνά με προδίδει. Μα την παναγία όμως, δεν την έχω ξαναδεί στη ζωή μου. Άραγε γνωρίζει οτι η φωτογραφία της αποστέλλεται μέσα σε ανώνυμα πακέτα σε παντελώς αγνώστους τρωγλοδύτες;

Περίεργα πράγματα..

Πάντως δεν ήμουν απόλυτα ειλικρινής πιο πρίν. Το κουτί δεν είχε μόνο την παραπάνω φωτογραφία μέσα.. Είχε και κάτι άλλο.

Έλεγα να μην γράψω τίποτα γι' αυτό αλλά δεν μπορώ να κρατηθώ. Πρέπει να γράψω..

Εδώ σίγουρα θα με περάσετε για τρελό. Αλλά ρε γαμώτο δεν μπορώ με τίποτα να καταλάβω τι είναι. Εννοώ, δεν μπορώ να καταλάβω ΚΑΘΟΛΟΥ τι στο πούτσο είναι. Δεν μπορώ καν να ξεκινήσω να το περιγράφω. Το έχω δίπλα μου, πάνω στο γραφείο, καθώς γράφω αυτές τις λέξεις. Δεν μπορώ να το κοιτάζω καν, είναι αποκρουστικό, ότι κι αν είναι. Και σα να μην έφταναν όλα αυτά, βγάζει κάτι περίεργους ήχους. Μοιάζουν με τους ήχους που θα έκαναν αν μπορούσαν να κολλήσουν ανίατα STD τα όργανα μιας μπάντας και να εκφράσουν ελεύθερα τον πόνο τους. Τους ήχους αυτούς συνοδέυει κάτι άλλο, μοιάζει με φωνή, σαν μουρμουρητό ένα πράγμα, απόκοσμη φάση, και δεν θέλω να ξέρω τι λέει ή, ακόμα πιο σημαντικό, ποιανού είναι... Δοκίμασα να την κλείσω τη μαλακία σ ενα συρτάρι. Αρχίδια... Ότι κι αν είναι αυτό το πράγμα είναι κολλητικό. Δεν μπορώ να σταματήσω να το ακούω ρε! Είναι σαν το κάπνισμα, αλλά στο πιο ανθυγιεινό...

Έχουν περάσει μερικά 24ωρα απ' οταν έλαβα το πακέτο.. Και η κατάσταση όσο πάει χειροτερεύει. Πήγα για κατούρημα πριν λίγο και κοιτάχτηκα στον καθρέφτη. Ειλικρινά τρόμαξα με αυτό που είδα.

Εκείνο συνεχίζει, όπου κι αν το κρύψω. Δεν μ' αφήνει να κοιμηθώ τα βράδια.

Χτές ειδικά, στριφογύριζα όλη την ώρα προσπαθώντας να ξεκλέψω μια-δυο ωρίτσες ύπνου.. Δεν θέλω παραπάνω. Λίγες ωρίτσες μονάχα για να μην κουτουλάω. Σε κάποια φάση, κατάφερα να αποκοιμηθώ, παρά το συνεχόμενο μπαράζ θορύβου.

Όταν ξύπνησα, ημου καθισμένος στο γραφείο μου. Είχα μπροστά μου ένα κομμάτι χαρτί και κρατούσα ενα σχεδόν τελειωμένο bic. Το χέρι μου ήταν μουδιασμένο. Ένιωθα ένα περίεργο πόνο, σαν σφίξιμο, στο στήθος. Συνειδητοποίησα οτι όση ώρα κοιμόμουν έγραφα ξανά και ξανά, απο πάνω, την ίδια φράση. Το χαρτί είχε τρυπήσει και το bic είχε αρχίσει να σκάβει την επιφάνεια του γραφείου...

Η φράση ήταν:

THE YOU AND WHAT ARMY FACTION

Ακόμα δεν μπορώ να καταλάβω τι σημαίνει ρε. Και για να είμαι ειλικρινής, ψιλοφοβάμαι να μάθω..

Όσον αφορά το πράγμα που ήταν μέσα στο κουτί, προσπάθησα να το ξεφορτωθώ. Δεν τα κατάφερα. Αφού δεν είμαι καν σίγουρος αν θέλω. Τι τσιγάρο ρε, εδώ μιλάμε για ναρκωτικό! Δοκίμασα να το πετάξω στα σκουπίδια. Μερικές ώρες μετά, ήταν ξανά έξω απο την πόρτα μου. Σας ακούγεται φυσιολογικό αυτό; Μαύρη μαγεία εν έτει 2011 ρε γαμώτο; Κόβω γύρους μέσα στο σπίτι, προσπαθώντας να σκεφτώ τι επιλογές έχω. Κάτι πρέπει να κάνω..

Μόλις συνειδητοποίησα οτι το δωμάτιό μου έχει γίνει μπουρδέλο. Ζω σαν ζώο αυτές τις μέρες. Ακόμα έχω πεταμένο στο πάτωμα το περιτύλιγμα του γαμημένου του πακέτου..

Τι στην ευχή...;

Τί είναι αυτο το σημάδι πάνω στο περιτύλιγμα; Πως δεν το παρατήρησα πριν;

Ρε... αίμα είναι αυτό;

9 comments:

  1. Το συγκερκιμένο κείμενο θυμίζει τον τρόπο που γράφει αυτός...πολύ καλό και το κείμενο και το πακετο...

    ReplyDelete
  2. Y U IMITATE HOWARD PHILLIPS

    ReplyDelete
  3. όλα εδώ πληρώνονταιMarch 4, 2011 at 11:13 PM

    REVIEW, THE YOU AND WHAT ARMY FACTION, ΓΑΜΗΣΕ ΚΙ ΕΔΕΙΡΕ

    ReplyDelete
  4. πολύ σάλτσα, άριστης ποιότητας μεν, αλλά κ πάλι σάλτσα...

    ReplyDelete
  5. Ελπίζω σάλτσα απο βιολογική τομάτα που είναι και υγιεινή τουλάχιστον...

    ReplyDelete
  6. http://playdamage.org/market-o-matic/

    ReplyDelete
  7. Γάμησε...

    Μακάρι να υπήρχε και κάτι αντίστοιχο για ανθρωπιστικές επιστήμες κλπ.

    ReplyDelete
  8. ΠΠΠΠΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΘΘΘΘΘΘΘΘΘΘ
    πολλαπλά για το κείμενο (και τη φωτογραφία), γιατί το vent δε το χω ακούσει ακόμα...

    ReplyDelete
  9. Να το ακούσεις, αλλά με προσοχή...

    ReplyDelete