Sunday, December 4, 2011

#17. The Psychic Paramount - II


Θα μπορούσα να κάνω μια προσπάθεια να περιγράψω με λέξεις την μουσική των Psychic Paramount, αλλά επειδή γνωρίζω οτι κάτι τέτοιο θα ήταν χάσιμο χρόνου, θα παραθέσω μερικές εικόνες οι οποίες γενικώς τα λένε καλύτερα (1000 λέξεις έκαστη κλπ).












Κι όποιος κατάλαβε, κατάλαβε.

Πάω στοίχημα οτι για λίγο, πολύ λίγο, πιστέψατε οτι θα γλυτώνατε την πάρλα αυτή τη φορά, ε; Not a chance. Στα του δίσκου λοιπόν: νομίζω οτι το προηγούμενο άλμπουμ, το αριστουργηματικό Gamelan Into the Mink Supernatural, μάλλον θα νικούσε το ΙΙ σ' ένα head to head showdown, αλλά οριακά. Παρ' όλα αυτά, κάτι μέσα μου λέει πως με περαιτέρω ακροάσεις, το ΙΙ ίσως καταφέρει να πάρει την ρεβάνς στο άμεσο μέλλον, κατακτώντας τον χαρακτηρισμό 'magnum opus'. Όπως και να χει, είναι ένα απ' τα πιο γαμάτα, 'κρεμμυδωτά' πράγματα που άκουσα φέτος. Με το 'κρεμμυδωτά'© εννοώ οτι είναι τόσο multi-layered, που ακόμα και στην 20η ακρόαση νιώθεις πως ο δίσκος σου φυλάει πράγματα για αργότερα (όπως κάνουν τα κρεμμύδια;!). Και τι πράγματα... Κάθε κομμάτι είναι ικανό να προκαλέσει ολοκληρωτική αισθητηριακή υπερφόρτωση. Ακόμα και grand mal επιληπτική κρίση, αν δεν είσαι κατάλληλα προετοιμασμένος. Όχι φυσικά οτι είναι εύκολο να στήσεις νοητικούς αερόσακους για την αναπόφευκτη σύγκρουση με το ογκόλιθοτριαξονικό παραμορφωμένων κιθάρων και λυσσασμένων τυμπάνων (αυτά τα τύμπανα ρε γαμώτο!) που σε περιμένει μόλις πατήσεις το play. Με άλλα λόγια, πάτησέ το το γαμήδι, άραξε στον καναπέ, πάρε βαθιές ανάσες, κατανάλωσε την ουσία της επιλογής σου και αφέσου ελεύθερος, χωρίς να παλέψεις, στο ευλογημένο χάος...



18. Le Corbeau - Moth On The Headlight
19. TV Ghost - Mass Dream
20. The Kills - Blood Pressures

3 comments:

  1. Αν είχα blog , θα έβαζα ετούτη τη δισκάρα σ' αυτήν ακριβώς τη θέση! Ήταν μια ευχάριστη έκπληξη. Γενικά κι απ' το 2010 που τσέκαρα τη λίστα σου είχε παααρααααα πολυ ενδιαφέροντα πράγματα μέσα. Fuckin' A το blog!

    ReplyDelete
  2. βλέπω πως η ορθογραφία σου έχει βελτιωθεί αισθητά

    ReplyDelete
  3. @Thrashy Old Noise θενκ γιου!

    @Ανωνυμους μπρίκια κολλάμε;

    ReplyDelete