Thursday, December 4, 2014

#17 Ought - More Than Any Other Day [Constellation]


Για άλλη μια φορά τέλειωσε ο καπνός μου εκεί που δε το περίμενα και φυσικά το prospect του να βγω απ' το σπίτι ΞΑΝΑ, μετά απο μια μέρα-ταλαιπωρία, μου μοιάζει με φαραωνικό έργο. Ως εκ τούτου, την τελευταία ώρα την έχω περάσει ψάχνωντας στο ίντερνετ για ένα γαμημένο περίπτερο που να κάνει ντελίβερυ στην ευρύτερη περιοχή του Αθηναικού κέντρου. Τίποτα. Ότι βρίσκω είναι κλειστό ή απλούστατα δεν υπήρξε ποτέ, κρίνοντας από τα φτιαγμένα στο paint διαφημιστικά που βρήκα ανεβασμένα στο φέησμπουκ (!).

Είναι τρελό, αν το καλοσκεφτείς, ότι μπορώ να παραγγείλω με πέντε κλικ μια μερίδα στρουθοκάμυλο ογκρατέν π.χ. αλλά δεν μπορώ να βρω ενα μέρος που να φέρνει τσιγάρα. Τι να πεις. Όπως φαίνεται δεν την γλυτώνω την έξοδο από την -πολύτιμη αυτό το διάστημα- θαλπωρή του σπιτιού.

Επειδή εκνευρίζομαι όσο το σκέφτομαι, ας μιλήσουμε για κανα δίσκο. Ought λοιπόν. Καναδάς 4 life. Constellation 4 life. Post punk 4 life. Ε, δισκάρα, απλά. Κι αυτό το Habit. Τι κομματάρα. Γενικά όλος ο δίσκος όμως είναι καταπληκτικός, τον βάζεις να παίξει και δεν μπορείς, δε γίνεται να το κλείσεις το πικαπ πριν τελειώσει. Κι αυτός ο Tim Beeler. Τι φωνή (και τι παρουσία, φέρνει στους εξωγήινους του Close Encounters of the Third Kind, τους ψηλούς όμως). Επιπλέον, μπονους ποιντς για το ότι γαμάει, ΓΑΜΑΕΙ στο αμάξι.

Είναι πολύ ιδιαίτερη δοκιμασία το ' καταλληλότητα δίσκου για οδήγηση', και το More Than Any Other Day παίρνει 10/10 σ' αυτό τον τομέα. Ακόμα και στην κίνηση του κέντρου, σταμάτα ξεκίνα, πρώτη νεκρά, που στρίβεις το τσιγάρο ανάμεσα στα σταμάτα ξεκίνα και γεμίζει το αμάξι τρίμματα και με αυτό το σπαστικό ψιλόβροχο που δεν σ αφήνει να έχεις ανοιχτό κανονικά το παράθυρο, οπότε καπνίζεις και στάζεις το τσιγάρο από ένα άνοιγμα 3-4 εκατοστών με αποτέλεσμα η μισή κάφτρα να φεύγει στο πίσω κάθισμα, κάθε γαμημένη φορά. Ε, σ' αυτή τη φάση ανεβάζεις το volume στο Clarity και λες, 'δε γαμιέται'.

Οπότε ναι, εννοείται στην φετινή 20άδα, και χαμηλά το έβαλα, τώρα που το σκέφτομαι. Σίγουρα θα το μετανιώσω αυτό.

1 comment:

  1. ... και μια πουτανέφερες διά γαμήσι εις το αμάκσι, κυκλοφορεί όξω δίσκος We Are Hex. Μην την κλείσεις την εικοσάδα πριν τον ακούσεις.

    ReplyDelete