Wednesday, December 3, 2014

#18 Total Control - Typical System [Iron Lung]


Σήμερα στη δουλειά (δηλαδή χθες, αλλά έχει σημασία;) χτύπησε το κινητό μου με κλήση με απόκρυψη. 'Για δες',σκέφτομαι και το σηκώνω. Στην άλλη άκρη, μια πολύ σήριους μπίζνες φωνή  με ρωτάει, "Καλησπέρα, ο κος. ΧΧΧΧΧ;' 'Ο ίδιος' απαντώ, έτοιμος να συνεχίσω με 'δεν με ενδιαφέρει η προσφορά σας'. Κι όμως: 'Από το Α.Τ. Ομόνοιας σας καλούμε. Μπορείτε να περάσετε για μια υπόθεσή σας;'

Στο σημείο αυτό ένιωσα να μου κόβονται τα πόδια. Τα χειρότερα πιθανά σενάρια άρχισαν να στροβιλίζουν στο κεφάλι μου. Εξάλλου έναν καφέ να σε δουν να πίνεις με κάποιον που έτρωγε σουβλάκι πρόσφατα με κάποιον που είναι ξάδερφος ενός φίλου κάποιου που καταζητείται, μπορεί και να μπλέξεις. Άσχημα.

'Τι υπόθεση;' ρωτάω, προσπαθώντας να κρύψω το άγχος μου. 'Για μια κυνηγετική καραμπίνα που βρέθηκε...', έρχεται η απάντηση και σκέφτομαι 'εδω είμαστε, τι φάση, πως έμπλεξα'. 'Τι καραμπίνα; δεν έχω καραμπίνα. Δεν είχα ποτέ καραμπίνα. Δεν σκοπεύω να αποκτήσω ποτέ καραμπίνα' απαντώ.

'Δεν είχατε δηλώσει μια κλεμμένη καραμπίνα σχετικά πρόσφατα;' Ευτυχώς, εκείνη τη στιγμή έγινε το κλικ και κατάλαβα τι είχε παίξει. Πριν δυο χρόνια, είχαν κλέψει μια κυνηγετική καραμπίνα από το Φιατ του πατέρα μου στα Εξάρχεια (έγινε κι αυτό). Και προφανώς κάπως την βρήκανε και θεωρήσανε πως εγώ ήμουν ο κάτοχος (cause I'm badass like that, εξάλλου πάντα πίστευα πως θα μου ταίριαζε μια καραμπίνα-boomstick αλά Ash από Army of Darkness). Και πήρανε εμένα γιατί στο οικογενειακό συμβόλαιο του κινητού φαίνεται πρώτο το όνομά μου.

Τέλος πάντων, τι σχέση έχει όλο αυτό με τον φετινό δίσκο Total Control; Καμία απολύτως. Απλά σκεφτείτε, πόσες φορές θα στη ζωή σου θα σε καλέσουν μπάτσοι για να σε ρωτήσουν για κλεμμένη καραμπίνα; Όχι πολλές (ελπίζω). Ε και ήθελα να γράψω κάτι.

Ψιλομαύρη μέρα σήμερα γενικά. Ψιλομαύρος Δεκέμβρης δηλαδή. Και το Typical System κολλάει ωραία στην όλη φάση. Αυτή η μπάντα βγάζει μια πολύ ιδιαίτερη μελαγχολία - νομίζω πως το μυστικό εντοπίζεται σ' αυτά τα διαολεμένα synths που κουμπώνουν απόλυτα σ' αυτές τις (ύπουλες) φάσεις που είσαι ψιλοσκατά και δεν έχεις ούτε την όρεξη ούτε την ενέργεια να το παλέψεις. Flesh War φάση. Κι επειδή το '11, σα μαλάκας που είμαι, δεν έβαλα καν στη λίστα το Henge Beat, ε, θα βάλω φέτος το καινούριο πόνημα.

2 comments: